Rusya'nın Harkov'a saldırısında can kaybı arttı

Rusya'nın Harkov'a saldırısında can kaybı arttı

Rusya'nın dün füze saldırısı düzenlediği Ukrayna'nın Harkov bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bilanço arttı. Bölge Savcılığı enkaz altındaki 2 kadın cesedine ulaşıldığını belirterek, hayatını kaybedenlerin sayısının 4'e yükseldiğini ifade etti.

Bölge Savcılığının bugün bildirdiğine göre kurtarma ekipleri, Rusya'nın dün füze saldırısının vurduğu Harkov Bölgesinin Velykyi Burluk köyündeki bir apartmanın enkazından 74 ve 54 yaşlarında iki kadının cesedi çıkardı.

Savcılara göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı dörde çıktı. Beş kişinin daha yaralandığı belirtildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi halinde yaralı sayısının daha da artabileceği belirtiliyor. Vali Oleh Syniehubov'a göre Rus kuvvetleri saldırıyı büyük olasılıkla S-300 füzelerini kullanarak dün saat 16.00 civarında başlattı.

Polis, iki katlı bir binanın vurulduğunu ve 16 daireden sekizinin hasar gördüğünü söyledi. Bir evin ve iki polis arabasının da hasar gördüğü bildirildi.

Velykyi Burluk, Harkov'un yaklaşık 80 kilometre doğusunda ve Rusya sınırının 20 kilometre batısında yer alıyor. Köy, 2022'de Ukrayna'nın o yılın sonbaharındaki sürpriz karşı saldırısıyla kurtarılıncaya kadar geçici olarak Rus güçleri tarafından işgal edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN