Rusya Ukrayna'nın Sumi Bölgesini 74 kez bombaladı

Rusya Ukrayna'nın Sumi Bölgesini 74 kez bombaladı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken bu sefer Sumi Bölgesi hedef alındı. Rus ordusu dün gün boyunca 14 ayrı saldırıda Sumi Bölgesini 74 kez bombaladı ve sekiz topluluğa ateş açtı.

Sumi Bölgesi Askeri İdaresi'nin bildirdiğine göre, Rus güçleri dün bölgeye 14 ayrı saldırı düzenledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre gün boyunca Rusya, sınırdaki topluluklara havan topu, top, insansız hava aracı ve el bombası fırlatıcı saldırılarıyla saldırdı. Rusya insansız hava araçları da iki yerleşim yerine mayın attı. Rus ordusu 9 topluluğa ateş açtı, Sumi Bölgesi 74 kez bombalandı.

Savaş öncesi nüfusu yaklaşık 4 bin olan Velyka Pysarivka köyü, Pazar günü bildirilen saldırıların büyük çoğunluğuna maruz kaldı ve bölgede 16 patlama kaydedildi. Topluluk, Ukrayna-Rusya sınırının sadece yedi kilometre batısında yer alıyor.

Bombardıman, Ukrayna'nın Rusya ile kuzeydoğu sınırına yakın topluluklar için günlük bir olaydır; bölgenin hassas sınır yerleşimlerinde yaşayanlar günde birden fazla saldırıya maruz kalmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN