Prens Selman'ın suikast korkusu: Yaparsam öldürürler...

Prens Selman'ın suikast korkusu: Yaparsam öldürürler...

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı suikast korkusu sardı. Selman, görüştüğü ABD'li yetkililere İsrail ile normalleşme adımlarını atarsa suikasta kurban gitmekten korktuğunu açıkladı. Selman, eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da örnek gösterdi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Kongre üyelerine, ülkesinin İsrail'le ilişkileri normalleştirmesine yönelik görüşmeleri sebebiyle öldürülebileceği korkusu yaşadığını söyledi. Suudi Prens Selman, İsrail'le anlaştıktan sonra 1981'de suikasta kurban giden eski Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'ı da örnek gösterdi.

'BU YOLLA İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Haberde, Prens bin Selman'ın, Suudi Arabistan'a İsrail'le ilişkileri düzeltmesi için baskı yapan ABD'yi bu yolla ülkesi için daha uygun bir anlaşmaya ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

ANLAŞMA SAĞLANMAK ÜZEREYDİ

İsrail'in Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim (2023) öncesinde Suudi Arabistan ve İsrail arasında normalleşme görüşmeleri sürüyordu. İsrail ve Suudi Arabistan'ın resmen ilişki kurması adımı, diğer Körfez ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in 2020 yılında Tel Aviv'le diplomatik ilişki başlatmasından bu yana gündemde. İsrail, ABD arabuluculuğunda bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleşmişti.

NÜKLEER PROGRAMI DA KAPSIYOR

Politico, Suudi Arabistan ve İsrail'in gizlice yaptığı görüşmelerde konuşulan normalleşme anlaşmasının, nükleer program ve teknolojiye yatırım karşılığında Riyad'ın Çin'le anlaşmaları sınırlamasını da kapsadığını yazdı.

ENVER SEDAT SUİKASTI

Enver Sedat, İsrail'in o zamanki Filistin devleti üzerinde hakim olduğu bölge sınırlarını tanımış ve diğer Arap ülkelerini de bu görüşe davet etmişti. Bu çağrısı sonrası Enver Sedat "Hain" ilan edilerek 6 Ekim 1981 tarihinde Kahire'de Mısır'ın bağımsızlığının kutlandığı tören sırasında suikast sonucu ölmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN