Taylor Swift'ten Kamala Harris'e destek: Sakinlik kaostan iyidir

Taylor Swift'ten Kamala Harris'e destek: Sakinlik kaostan iyidir

Taylor Swift, 2024 başkanlık seçimlerinde Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu. Harris’in güçlü liderliğine ve sakin bir yönetim anlayışına inandığını belirten Swift, sosyal medya paylaşımında Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance’e gönderme yaparak "Childless Cat Lady" imzasını kullandı.

Ünlü şarkıcı Taylor Swift, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 2024 başkanlık seçimlerinde destekleyeceğini Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Swift, Harris ve Minnesota Valisi Tim Walz için oy kullanacağını belirterek, Harris’in savunduğu hak ve davaları desteklediği için bu kararı aldığını açıkladı.

Swift, paylaşımında "Kamala Harris, sağlam bir lider ve inanıyorum ki bu ülkede çok daha fazlasını başarabiliriz, ancak bu ancak kaos yerine sakinlik tarafından yönetildiğimizde mümkün olur," dedi. Harris’in, LGBTQ+ hakları, tüp bebek tedavisi (IVF) ve "kadınların kendi bedenleri üzerindeki hakları" konusundaki duruşuna da dikkat çekti.

Taylor Swift ayrıca, paylaşımının altına "Childless Cat Lady" (Çocuksuz Kedi Kadını) imzasını attı. Bu ifade, Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance’in 2021'deki bir röportajında kullandığı ve tepki çeken "mutsuz çocuksuz kedi kadınları ülkeyi yönetiyor" ifadesine bir gönderme olarak yorumlandı. Vance, bu sözlerini sonrasında "alaycı" bir ifade olarak nitelendirmişti.

dg4sd4g4sd4g.jpg

Swift, ayrıca Trump’ın kendisinin desteklediğini gösteren yapay zeka tarafından üretilmiş sahte görüntülerin dolaşmasından haberdar olduğunu belirterek, bu tür yanlış bilgiler üzerine gerçek planlarını açık bir şekilde paylaşma gereği duyduğunu ifade etti. "Bu seçimde oyumu kime vereceğim konusunda çok net olmam gerektiğini düşündüm" dedi.

Paylaşımında, Harris ve Walz ikilisini desteklemek için araştırma yaptığını ve kararını verdiğini belirten Swift, hayranlarını da adaylar ve konular hakkında kendi araştırmalarını yapmaya davet etti. "Karar sizin, araştırma sizin" diyerek sözlerini tamamladı.

Taylor Swift'in siyasi destekleri, son yıllarda siyasi tartışmaların odağında yer aldı. Kariyerinin başlarında siyasi konulardan uzak duran Swift, 2018'de Demokrat Tennessee Valisi Phil Bredesen’i destekleyerek ilk siyasi desteğini vermişti. 2020'de de Joe Biden'ı desteklemişti.

Harris’in başkan yardımcısı adayı Minnesota Valisi Tim Walz ise MSNBC’de Swift’in desteğine teşekkür ederek, "Swift hayranları, bu sizin fırsatınız — KamalaHarris.com’a gidin ve bize destek olun" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN