Özbekistan'da mahkumlara ‘bayram’ affı: Yüzlerce kişi serbest kalacak

Özbekistan'da mahkumlara ‘bayram’ affı: Yüzlerce kişi serbest kalacak

Özbekistanlı yetkililer, ülke genelinde kutlanılan Bağımsızlık Günü dolayısıyla 462 mahkum hakkında af çıkarıldığını ve 60 mahkumun ceza sürelerinin kısaltıldığını bildirdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ülkenin bağımsızlığının 33’üncü senesi dolayısıyla "işledikleri suçtan pişman olan ve kesinlikle düzelme yoluna giren mahkumların" affedilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığını duyurdu.

Toplam 522 mahkumun yararlanacağı af kararnamesine göre, 462 hükümlü salıverilecek, 60 mahkumun ise ceza süreleri kısaltılacak.

YABANCI UYRUKLULAR DA VAR

Kararnameden faydalananlar arasında yasa dışı örgütlere mensup 27 kişi, 60 yaş üstü 25 kişi, 56 kadın ve 19 yabancı uyruklu bulunurken, afla bugünden itibaren tahliye edilecek mahkumların topluma uyum sağlamaları için ilgili bakanlık ve devlet kurumları görevlendirildi.

Özbekistan'da Cumhurbaşkanı tarafından ulusal ve dini bayramlar dolayısıyla "işledikleri suçtan pişman olan ve düzelme yoluna giren" mahkumlar için af ilan ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN