Nasrallah'ın yerine geçecek isim belli oldu: Haşim Seyfettin kimdir?

Nasrallah'ın yerine geçecek isim belli oldu: Haşim Seyfettin kimdir?

İsrail saldırısında öldürülen Nasrallah'ın yerine kuzeni ve aynı zamanda Kasım Süleymani'nin de damadı olan Haşim Seyfeddin geçecek...

Geçtiğimiz hafta cuma günü İsrail saldırısında öldürülen Lübnan'daki Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın yerine geçecek isim belli oldu. Hizbullah​'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu.

El Arabiya'nın haberine göre Haşim Seyfettin, Şura Konseyi tarafından lider seçildi. Seyfettin, 2020 yılında öldürülen İran'ın Kudüs Gücü Komutanı olan General Kasım Süleymani​'nin kızıyla evli. Aynı zamanda eski lider Nasrallah'ın da kuzeni. Seyfettin İsrail saldırılarında hedef alınmış ancak sağ kurtulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Seyfettin'i 2017 yılında terörist ilan etmişti.

HİZBULLAH KURULDUĞUNDA 18 YAŞINDAYDI

Seyfettin, Lübnan'da Hizbullah kurulduğunda 18 yaşındaydı. 1964 yılında Lübnan'ın Deir Qanun Al Nahhar şehrinde doğdu. Lübnan'ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan Seyfettin, gençliğinde İran'ın Kum şehrindeki İlim Havzası'nda din eğitimi aldı. Hizbullah’ın yürütme kurulu başkanı olarak siyasi işleri de denetleyen Seyfettin, ayrıca Hizbullah'ın askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi’nde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN