İsrail skor eşitlendi dedi, ABD destekledi

İsrail skor eşitlendi dedi, ABD destekledi

Nasrallah'ın ölümünün ardından Lübnan'a saldırılarını Pazar günü de sürdüren İsrail, Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi Nebil Kavuk'un öldürüldüğünü duyurdu. ABD'den ise İsrail'e destek açıklaması geldi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Nasrallah'ın ölümünün ardından, Hizbullah saldırılarında ölen İsrailli, Amerikalı ve diğer uluslardan kişileri hatırlatarak "skor eşitlendi" dedi. Lübnan sınırı güvenli hale gelene kadar savaşmayı sürdüreceklerini söyledi. Netanyahu yönetimi, Lübnan'a yönelik saldırılarla bölgede çatışmalar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 60 bin İsraillinin geri dönüşünü sağlamayı hedeflediğini savunuyor.

BİDEN'DAN TAM DESTEK

ABD'nin Başkanı Joe Biden Hizbullah'a yönelik saldırılara açık destek verdi; Nasrallah'ın ölümü için "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil kurbana karşılık adaletin ölçüsü" dedi. Biden, Gazze ve Lübnan'da şiddetin durması ve diplomatik çözüm çağrısı da yaptı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de "Elinde Amerikalıların kanı vardı" diyerek Hizbullah liderinin ölümünden memnun olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN