O boyayla saçını boyadı, az kalsın kör oluyordu! Boya, gözüne temas etmemesine rağmen görme yetisini kaybetti

O boyayla saçını boyadı, az kalsın kör oluyordu! Boya, gözüne temas etmemesine rağmen görme yetisini kaybetti

Ruhsatlı olmayan bir saç boyası kullanan kadın, geçici körlük tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Fransa'da evde saçını boyayan bir kadın, sağlık sorunları yaşamaya başladı. 61 yaşındaki kadının, saçını boyadıktan birkaç gün sonra bulanık görme şikayetiyle başvurduğu göz muayenesinde, retinasında ciddi hasar ve retinopati belirtileri tespit edildi. Retinopati, gözün arka kısmındaki ışığa duyarlı dokuyu besleyen kan damarlarının hasar görmesi anlamına geliyor.

JAMA Ophthalmology dergisinde yayımlanan rapora göre, kadının bu sağlık sorunlarına, içeriğinde parafenilendiamin (PPD) bulunan saç boyasının neden olduğu belirlendi. Avrupa'da kullanımı yasaklanan bu kimyasal, daha önce çeşitli sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmişti.

GÖZE TEMAS ETMEDİĞİ HALDE GÖRME SORUNU YAŞADI

Haber240'ta yer alan habere göre, olayın ilginç bir yanı ise, saç boyasının gözle doğrudan teması olmaksızın kadının görüşünü etkilemiş olması. Kimyasalın, muhtemelen başka bir yol aracılığıyla kan dolaşımına karıştığı düşünülüyor.

Kadının görüşünün düzelmesi 4 ay sürecek, ancak PPD içermeyen ürünler kullanmaya devam ettiği 4 yıl boyunca herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN