İsrail 'güvenli' dediği El-Mevasi'ye saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail 'güvenli' dediği El-Mevasi'ye saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine saldırı düzenledi. Saldırıda en az 71 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in "güvenli olduğunu" iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 71 kişinin hayatını kaybettiği, 289 kişinin yaralandığı açıklandı.

PRCS bölgedeki yaralı ve ölüleri hastanelere naklettiklerini belirterek, “PRCS'nin ambulans ekipleri, İsrail işgalinin Muwasi Khan Yunis'teki (Al-Nus) bölgesinde ülke içinde yerinden edilmiş çadırları hedef almasının ardından 102 yaralı ve 23 ölüyü hastaneye nakletti ” denildi.

İsrail güçleri, 7 Mayıs'ta Mısır sınırındaki Refah'a başlattıkları operasyonun ardından yerinden edilenlerin Han Yunus'a taşınmasını emrettikten sonra El Mevasi'yi "güvenli bölge" ilan etmişti.

NASIR HASTANESİ: DAHA FAZLA YARALI KABUL EDEMEYİZ

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden bir yetkili, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada hastaneye 20'den fazla ceset ve onlarca yaralının ulaştığını söyledi.

Yetkili, sağlık ekiplerinin daha fazla yaralı kabul edecek kapasiteye sahip olmadığını ve sivil savunma ekiplerinin İsrail'in el-Mevasi'de bombaladığı bölgeden yaralıları kurtarmaya devam ettiğini vurguladı.

GAZZE ŞERİDİ'NİN ÇEŞİTLİ NOKTALARINDA SALDIRILAR SÜRÜYOR

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarına düzenlediği son saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail savaş uçakları Deyr el-Belah'ta "Er-Rai" ailesine ait evi bombaladı. Sivil savunma ekiplerinin, enkaz altından 3'ü çocuk 5 kişinin naaşını çıkardığı, cenazelerin Aksa Şehitleri Hastanesi morguna kaldırıldığı kaydedildi.

İsrail, Tel el-Heva bölgesinde sivillere "quadcopter" tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) ateş açtı. Saldırıda can kaybı olup olmadığına dair bilgi verilmedi. İsrail güçlerinin Gazze kentinin Sanayi bölgesi, Et-Tayaran Kavşağı ve Tel el-Heva semtlerine de top atışları gerçekleştirdiği, saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

YOĞUN HAVA SALDIRILARI VE TOP ATIŞLARI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçlerinin, Han Yunus'un doğusuna ve İslam Üniversitesi yakınına düzenlediği iki hava saldırısında da ölen ve yaralananlar oldu. Tanıklar, güneydeki Refah kentinin çeşitli yerlerine yönelik yoğun hava saldırıları ve top atışlarının bu gece de devam ettiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN