İsrail Gazze'yi yok ediyor: Saldırının şiddeti uydu görüntülerinde

İsrail Gazze'yi yok ediyor: Saldırının şiddeti uydu görüntülerinde

İsrail ve Filistin savaşı beşinci gününde tüm şiddetiyle sürerken ABD'li bir uydu şirketi, İsrail'in hava saldırılarıyla ateşe verdiği Gazze'nin yıkımının uydu görüntülerini paylaştı. Sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırılara ilişkin görüntülerde konutların yanarak küle döndüğü görüldü.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş beşinci gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ablukası altındaki Gazze'de saldırılarda ölenlerin sayısı 09.24 itibarıyla 950'ye yükselirken gece boyu bombalanan kentteki yıkım uydu görüntülerine de yansıdı.

NTV Haber'in yer verdiği habere göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı ve yıkımı, Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından önceden bildirilmiş ve Netanyahu "nesiller boyu yankılanacak" bir misilleme yapılacağını açıklamıştı.

ekran-goruntusu-2023-10-11-092854.jpg

YIKIM UYDUDA

Maxar Technologies'e ait uydu görüntüleri, hava saldırısından kaynaklanan patlamaları ve yanan konutları gösterdi. Görüntülere göre Gazze'deki Al-Sousi ve Al Gharbi camileri de yıkıldı.

ekran-goruntusu-2023-10-11-092909.jpg

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün İsrail’in hava saldırılarının Gazze'nin Şeyh Radvan ve Al-Nasr mahallelerindeki evleri hedef aldığını açıkladı.

ekran-goruntusu-2023-10-11-092923.jpg

BÖLGEDE 2 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR

Diğer taraftan, Gazze 2007 yılından bu yana İsrail'in kara, hava ve deniz ablukasına maruz kalıyor ve bu durum Filistinli siviller üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor. Dar toprak şeridi yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapıyor.

ekran-goruntusu-2023-10-11-092939.jpg

İsrail, Hamas'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "tam kuşatma" ilan etti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

7883117.jpg

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

7886180.jpg

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN