İran lideri Pezeşkiyan: İsrail'in Lübnan’a saldırıları savaş suçu

İran lideri Pezeşkiyan: İsrail'in Lübnan’a saldırıları savaş suçu

Filistin’de soykırım yapan İsrail’in Lübnan'a yönelik son saldırılarına ilişkin konuşan İran lideri Pezeşkiyan, saldırıların savaş suçu olduğunu ifade ederek bu suçun takipçisi olacaklarını bildirdi.

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıların ardından yazılı açıklama yayımlayan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkı ile direniş cephesinin yanında olacaktır" dedi.

Açıklamasında saldırıları kınayan Pezeşkiyan, İsrail'in bu saldırılarla bir kez daha bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehdit olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

‘TERÖR DEVLETİ İSRAİL’

Pezeşkiyan, "Siyonist rejimin Beyrut'taki bugünkü saldırıları, terör devleti olan bu rejimin mahiyetini bir kez daha ortaya koyan açık bir savaş suçudur" dedi.

Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere bu saldırıları kararlılıkla kınama çağrısında bulunan Pezeşkiyan, saldırıları uluslararası toplumun "devlet terörü makinesini durdurma konusundaki çaresizliğinin göstergesi" olarak nitelendirdi.

İran Cumhurbaşkanı, Lübnan halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN