Hamas, İsrail saldırılarına karşı çağrıda bulundu: Arap ve İslam ülkeleri harekete geçmeli

Hamas, İsrail saldırılarına karşı çağrıda bulundu: Arap ve İslam ülkeleri harekete geçmeli

Hamas, Beyrut'a düzenlenen İsrail hava saldırılarını kınayarak, Arap ve İslam ülkelerinin halklarını bu duruma müdahil olmaya ve harekete geçmeye çağırdı.

Hamas, İsrail'in Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Saldırının Lübnan halkına yönelik olduğunu ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını iddia etti. Açıklamada, İsrail'in artan saldırılarının Arap ve İslam ülkelerinin halklarının harekete geçmesini gerektirdiği vurgulandı.

Hamas, İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgelerine düzenlediği hava saldırısını kınadı. Hamas, İsrail'in Beyrut'a saldırılarına ilişkin Telegram hesabından açıklama yaptı.

"ARAP VE İSLAM ÜLKELERİ HAREKETE GEÇMELİ"

İsrail'in, sonuncusu Beyrut'un güney banliyölerindeki konutları hedef alan, Lübnan halkına karşı sürdürdüğü ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını iddia ettiği saldırısının "en güçlü" şekilde kınandığı belirtilen açıklamada, Filistin halkına verdiği destek ve Gazze Şeridi'ndeki soykırıma karşı duruşu nedeniyle Lübnan halkına karşı artan İsrail saldırılarının, Arap ve İslam ülkelerinin halklarının "harekete geçmesini" gerektirdiği kaydedildi.

Hamas'ın "Lübnan halkı, Hizbullah üyeleri ve ülkedeki İslami direnişle" mutlak dayanışma içinde olduğunun yinelendiği, onların acısını ve İsrail'e karşı zafer umudunu paylaştığı kaydedilen açıklamada, Filistin halkına ve direnişine destek ve Lübnan halkını savunmak için gösterilen fedakarlıklar ve kararlılıkların takdir ve övgüyle karşılandığı ifade edildi.

İsrail'in bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 76 kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN