Ankara'nın en kalabalık hastanelerinden biriydi! Şok eden gerçek ortaya çıktı: 2 yıl boyunca saklanmış

Ankara'nın en kalabalık hastanelerinden biriydi! Şok eden gerçek ortaya çıktı: 2 yıl boyunca saklanmış

Ankara’nın en kalabalık ve en çok tercih edilen hastanelerinden olan Etlik Şehir Hastanesi ile ilgili şok eden gerçek ortaya çıktı. Yıllar sonra anlaşılan gerçeğin 2 yıl boyunca saklandığı ortaya çıkarken, Sayıştay’dan önemli uyarı da geldi. İşte detaylar…

Ankara Etlik Şehir Hastanesi, iki yıl önce açılmasına rağmen, 50 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi'nde hizmet verilemediği tespit edildi. Sayıştay’ın denetim raporunda yer alan bulgular, sağlık hizmetlerinin sağlanmasındaki ciddi aksaklıkları gözler önüne serdi.

GÜVENLİK SORUNLARI VE HİZMET EKSİKLİKLERİ

Sayıştay’ın raporuna göre, Etlik Şehir Hastanesi'nde bulunan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi, güvenlik hizmetlerinin sağlanmaması nedeniyle iki yıldır işlevsiz durumda. Şirket, güvenliği sağlamadığı halde, hastaneyi işleten şirkete yapılan ödemelerde herhangi bir kesinti yapılmadığı belirtildi. Bu durum, mali yönetim açısından ciddi bir eleştiriyi de beraberinde getiriyor.

ankara-etlik-sehir-hastanesi.jpg

ÜÇLÜ PROTOKOL KAPSAMINDAKİ SORUMLULUKLAR

Hastanenin işletim sözleşmesine göre, güvenlik hizmetlerini vermekle yükümlü olan şirketin, Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan üçlü protokol çerçevesinde güvenlik sağlaması bekleniyor. Bu protokol, hükümlü ve tutukluların sağlık hizmetlerine erişimini düzenliyor. Ancak, protokol kapsamındaki güvenlik hizmetinin sağlanmaması, şirketin sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğini ortaya koyuyor.

ÖDEMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

Raporda, Sağlık Bakanlığı'nın, güvenlik hizmetini yerine getirmeyen şirkete karşı gerekli yaptırımları uygulaması gerektiği ifade edildi. Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Servisi'nde sağlanmayan güvenlik hizmetleri nedeniyle, şirketin bu alandaki ödemelere hak kazanmadığı belirtildi. Sayıştay, Sağlık Bakanlığı’na ödemelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN