İklim aktivistleri Van Gogh’un tablosuna çorba attı

İngiltere'nin başkenti Londra’daki Ulusal Galeri’de sergilenen Vincent Van Gogh’un "Ayçiçekleri" tablosuna, iklim aktivistleri tarafından çorba fırlatıldı. "Just Stop Oil" adlı grubun, Ekim 2022'de aynı tabloya yapılan benzer bir protestonda yer alan iki aktivistin hapis cezasına çarptırılmasına tepki olarak bu eylemi gerçekleştirdiği bildirildi. Galeri, tablonun zarar görmediğini açıklarken, polis iki kişiyi gözaltına aldı.

Londra’daki Ulusal Galeri’de sergilenen Vincent Van Gogh’un ikonik eserlerinden biri olan “Ayçiçekleri” tablosu, çevre aktivistlerinin protestosuyla yeniden gündeme geldi.

İngiltere'den fosil yakıtların geliştirilmesi ve üretimi için gelecekte verilecek tüm lisansların durdurulmasını talep eden sivil toplum kuruluşu ‘Just Stop Oil’, Van Gogh tablosu ‘Ayçiçeklerine’ çorba fırlattı.

Bu eylem, daha önce Ekim 2022'de gerçekleşen benzer bir protestonun tekrarı niteliğindeydi. O dönemde iki çevreci aktivist, yine Van Gogh’un aynı “Ayçiçekleri” tablosuna domates çorbası fırlatarak kamuoyunun dikkatini çekmişti.

4h4d4fh.jpg

Bu protesto sonrasında yargılanan iki kişi, biri 2 yıl, diğeri ise 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Just Stop Oil'den yapılan açıklamada, iki arkadaşlarının hapis cezalarına tepki olarak aynı tabloya çorba fırlatıldığı belirtildi.

Ulusal Galeri, hedef alınan iki tablonun incelenmek üzere kaldırıldığını ve hasar almadığını belirtti. Polisten yapılan açıklamada protestoyu gerçekleştiren iki kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN