Trump: Başkan seçilirsem Google'a karşı dava açacağım

Trump: Başkan seçilirsem Google'a karşı dava açacağım

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan seçilmesi halinde Google’a dava açacağını duyurdu. Trump, Google’ın arama sonuçlarında kendisi hakkında olumsuz haberleri öne çıkardığını, rakibi Kamala Harris hakkında ise olumsuz haber yayınlamadığını iddia etti. Bu durumu "seçim müdahalesi" olarak nitelendiren Trump, Adalet Bakanlığı’nın harekete geçmemesi halinde başkan olduğunda en üst düzeyde kovuşturulmalarını talep edeceğini söyledi.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 Başkanlık seçimlerindeki adayı Donald Trump, başkan seçilmesi durumunda teknoloji devi Google’a dava açmayı planladığını açıkladı.

Trump, Google’ın arama sonuçlarını kendi aleyhine yönlendirdiğini, rakibi Kamala Harris’e ise olumlu haberleri öne çıkardığını öne sürdü.

Trump yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Google'ın yasadışı bir şekilde sadece benim hakkımda kötü hikayeleri ortaya çıkaran ve görüntüleyen, bazıları bu amaç için uydurulmuş bir sistem kullandığı ve aynı zamanda sadece Kamala Harris hakkındaki iyi hikayeleri ortaya çıkardığı tespit edilmiştir. Bu yasa dışı bir faaliyettir ve umarız Adalet Bakanlığı bu bariz Seçim Müdahalesi nedeniyle onları cezai olarak kovuşturur.” dedi.

Eski başkan, Adalet Bakanlığı’nın Google hakkında derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Aksi takdirde, seçimi kazanması durumunda Google’ın en üst düzeyde cezai olarak kovuşturulacağını vurguladı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN