İsrail Beyrut'u vurdu

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar tırmanırken Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından başkentte yoğun duman bulutları gözlemlendi. Hizbullah lideri Nasrallah’ın saldırıda hedef alındığı iddia edilirken İran medyası kendisinin güvende olduğunu duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.

PATLAMA YERİNDE NASRALLAH DA OLABİLİR

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtine hava saldırısı düzenledi. İsrail medyası, saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunup bulunmadığının araştırıldığını bildirdi.

"BEYRUT'TA DÜZENLENEN EN AĞIR SALDIRI"


Lübnan’daki güvenlik kaynakları, bu saldırının Hizbullah ve İsrail arasında neredeyse bir yıldır süren çatışmalar çerçevesinde başkent Beyrut’ta düzenlenen en ağır saldırı olduğunu vurguladı. Lübnan medyası, Haret Hreik kentinde düzenlenen hava saldırısında 15’ten fazla füzenin isabet ettiğini ve 4 binanın yıkıldığını aktardı.

192531446-beyrut3.jpg

2 ÖLÜ, 76 YARALI

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarının can kaybına ilişkin bilgi verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN