Haniye’ye suikastın ardından Gazze'de saldırılar sürüyor: İki gazeteci öldü

Haniye’ye suikastın ardından Gazze'de saldırılar sürüyor: İki gazeteci öldü

El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi, İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. Gazze'deki gazeteciler, meslektaşlarının ölümünü protesto etti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikastın yankıları sürerken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları da devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze kentinde bir aracı hedef aldı ve bu saldırıda en az beş Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden yapılan açıklamada, saldırıda ölen beş kişinin hastaneye getirildiği belirtildi. Ayrıca, İsrail'in Megazi Mülteci Kampı'na yakın bir bölgede başka bir araca saldırısı sonucu da ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi. Saldırıda ölen kişilerin kimlikleri henüz açıklanmadı.

İsrail'in Şati Mülteci Kampı'nda seyir halindeki bir araca düzenlediği saldırı sonucunda El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi yaşamını yitirdi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, saldırıda ölen gazeteciler için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitiren gazeteci sayısının 165'e yükseldiği belirtildi ve uluslararası topluma İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

'İSRAİL GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALI'

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, El Cezire'ye başsağlığı dileyerek, gazetecilerin korunmasının şart olduğunu vurguladı ve bu olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulması gerektiğini belirtti. Dujarric, BM'nin gazetecileri korumak için savunuculuk yapabileceğini ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü de El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası insancıl hukukun çatışma alanlarında görev yapan gazetecilere koruma sağladığını ve İsrail'in gazetecilerin güvenliğini sağlaması gerektiğini belirtti.

Gazze Şeridi'nde görev yapan gazeteciler de iki meslektaşlarının ölümünü protesto etti. Medya Ofisi Müdürü İsmail Es Sevabite, İsrail'i ve ABD'yi gazetecilere karşı işlenen suçlardan sorumlu tutarak, uluslararası topluma İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu. El Cezire televizyonu da saldırıyı kınayarak, muhabirlerinin ölümüne neden olanların yargılanması için hukuki adımlar atacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN