Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyası: 10 yaş altı 443 bin kişiye aşı yapıldı

Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyası: 10 yaş altı 443 bin kişiye aşı yapıldı

Gazze Şeridi'nde, 10 yaş altı 443 bin kişiye, çocuk felci aşısının ilk dozu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Temel Bakım Genel Müdürü Musa Abid, bu aşının Gazze'deki çocukların yüzde 69'una ulaştığını belirtti. Orta bölgelerde aşılama işleminin tamamlandığı ve planlananın üzerinde başarı sağlandığı ifade edildi. Deyr el-Belah, Nusayrat, El-Bureyc, El-Meğazi ve Ez-Zavayide bölgelerinde 195 bin çocuk aşılandı; bu rakam, 160 binlik hedefin üzerinde oldu.

Han Yunus ve Refah kentlerinde dün akşam itibarıyla 248 bin çocuğa aşı uygulandı. Aşılama çalışmalarının 300 bin çocuğa ulaşması planlanıyor. İsrail’in güvenli olmayan bölgelerde koordinasyon zorlukları yaşanmasına rağmen bazı bölgelere ulaşıldı ve çocuklar aşılandı. Han Yunus ile Refah'ın doğusundaki 7 noktaya ulaşmak için ise İsrail’den 4 gündür onay bekleniyor.

AŞI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Aşılama kampanyasının bir sonraki aşamasının Salı günü Gazze'nin kuzeyinde başlayacağı açıklandı. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde 16 Ağustos'ta ilk çocuk felci vakasının tespit edilmesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA işbirliğiyle 600 binden fazla çocuğu kapsayan bir aşılama kampanyası başlatılmıştı. İsrail saldırıları nedeniyle bazı bölgelerde zorluklar yaşanmasına rağmen, aşı kampanyası planlanan hedefler doğrultusunda devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN