Hamas'tan İsrail'in 'aç bırakma politikasının' acilen durdurulması çağrısı

Hamas'tan İsrail'in 'aç bırakma politikasının' acilen durdurulması çağrısı

Hamas, İsrail'in Gazze'de sınır kapılarını kapıp yardım girişlerini engelleyerek uyguladığı "aç bırakma politikasına" acilen son verilmesini istedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık ve hukuk dışı saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki tüm sınır kapılarını kapatarak yardım ve mal girişini engellemeyi sürdürüyor. Yiyecek bulamayan Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı ise her geçen gün artıyor.

Hamas, bölgede açlığın giderek artması üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde çocuk, kadın ve yaşlıların da arasında olduğu sivillere karşı yürütülen aç bırakma savaşı devam ediyor. Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor." denildi.

'SİVİLLERE KARŞI EN ÇİRKİN TOPLU CEZALANDIRMA'

"Nazi işgalci hükümet, Gazze'yi tam bir ablukaya alarak, sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek savunmasız sivillere karşı en çirkin toplu cezalandırmayı uyguluyor." ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de uyguladığı aç bırakma politikasına acilen son verilmesi istendi.

BM'YE SOYKIRIMIN DURDURULMASI İÇİN ACİL KARAR ÇAĞRISI

Açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma Gazze halkına yardımların ulaştırılması ve işlenen soykırımın durdurulması için acil kararlar alması çağrısı yapılırken, İslam dünyası ve Arap ülkelerinden de Gazze'nin sınır kapılarının açılması ve yardımların girişinin sağlanması için İsrail'e baskı yapılması istendi.

Gazze'deki hükümet, dün, İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardım ve gıda konusunu Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığını, açlığı derinleştirdiğini ve insani durumu kasten ağırlaştırdığını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN