Süper zenginler için dünyanın en pahalı şehri

Süper zenginler için dünyanın en pahalı şehri

Konut fiyatları, araç maliyetleri, pahalı sağlık hizmetleri ve aynı zamanda diğer faktörler nedeniyle süper zenginler için dünyanın en pahalı şehri Singapur oldu.

Yüksek emlak fiyatları, araç sahibi olmanın maliyetleri, pahalı sağlık hizmetleri ve diğer faktörlerin etkisiyle Singapur, süper zenginler için dünyanın en pahalı şehri oldu. CNBC Make It'te yer alan habere göre, İsviçre bankası Julius Baer, 25 şehirde yüksek net gelire sahip kişiler tarafından satın alınan ve kullanılan 20 tüketim malı ile hizmetini analiz etti. Bankanın raporu, Singapur'un araç, viski, mücevher ve konut gibi konularda iyi yaşamanın maliyetinin arttığını ortaya koyuyor.

EKONOMİK VE SİYASİ İSTİKRARIN ETKİSİ

Raporda, Singapur'un ekonomik ve siyasi istikrarı sayesinde ultra zenginleri çekmeye devam ettiği belirtiliyor. Şehir devleti, küresel iş dünyası ve varlıklı insanlar için cazip hale getirilmesi adına hükümetin yoğun çabaları ve güçlü para birimi sayesinde dünyanın en pahalı şehri olma statüsünü koruyor.

Raporda şu ifadelere yer verildi: "Singapur hükümeti ülkeyi küresel iş dünyası ve varlıklı insanlar için cazip hale getirmek için çok çalışıyor ve para birimi güçlü kalıyor. Tüm bunlar, dünyanın en pahalı şehri olma statüsünün devam etmesine yansıyor."

MALİYET ARTIŞLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Rapora göre, Singapur'da bir araç satın almanın maliyeti geçen yıla göre dolar bazında yüzde 15 arttı. Özel eğitimin maliyeti yüzde 14'lük bir yükseliş gösterdi. Kadın çanta ve ayakkabılarında fiyatlar yüzde 10 oranında arttı. Erkek takım elbise ve saat fiyatlarındaki artış ise yüzde 5'in üzerine çıktı.

HONG KONG VE LONDRA TAKİPTE

Singapur'un ardından listede Hong Kong yer alıyor. Hong Kong, avukat tutmanın en pahalı şehri olarak da kayıtlara geçti. Ayrıca mülk satın almanın en pahalı olduğu ikinci şehir olan Hong Kong'da en büyük fiyat artışı yüzde 22,9 ile otellerde görüldü. Onu yüzde 12,7 ile kadın ayakkabısı ve yüzde 8,6 ile kadın el çantası takip etti.

Londra ise listenin üçüncü sırasında konumlanıyor. İngiltere'nin geçen ay teknik resesyondan çıkması, İngiliz sterlininin 2023'te güçlenmesi ve Brexit sonrası normalleşmeden kaynaklı ekonomik durumun devam etmesi Londra'nın yükselişinde etkili oldu. Londra'da özel okul maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 14 arttı ve bu açıdan Londra ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Londra'daki otel ve mücevher fiyatları sırasıyla yüzde 38,3 ve yüzde 17 oranında arttı.

DÜNYANIN EN PAHALI 10 ŞEHRİ

Julius Baer raporuna göre, süper zenginler için dünyanın en pahalı 10 şehri şu şekilde sıralandı:

  • Singapur
  • Hong Kong
  • Londra
  • Şanghay
  • Monako
  • Zürih
  • New York
  • Paris
  • Sao Paulo
  • Milano

TOKYO'NUN GERİLEMESİ

Bir zamanların en pahalı şehirlerinden olan Tokyo, 8 sıra birden gerileyerek 23'üncü sıraya indi. Rapora göre, Japon yenindeki düşüş, şehrin daha ucuz hale gelmesini sağladı. Refinitiv verilerine göre Japon yeni, nisan ayında ABD doları karşısında 1990 yılından bu yana ilk kez 160 puan zayıfladı ve yılın başından bu yana dolar karşısında yüzde 13,25 değer kaybetti. Bu durum, Tokyo'nun süper zenginler için daha az maliyetli bir şehir haline gelmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN