İran’da sel felaketi: 2 kayıp, 24 yaralı

İran’da sel felaketi: 2 kayıp, 24 yaralı

İran'ın kuzeyinde yer alan Mazendaran eyaletinde, Tilar Irmağı'nın taşması sonucu sel felaketi yaşandı. Şiddetli yağışların neden olduğu selde 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı. Tilar Irmağı'nın taşması sonucu evler, tarım arazileri ve altyapı büyük zarar gördü.

İran'ın kuzeyinde yer alan Mazendaran eyaletinin Sevadkuh ilçesinde dün gece şiddetli yağışlar sonrası sel felaketi meydana geldi. Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışlar, bölgede bulunan Tilar Irmağı'nın taşmasına neden oldu.

Sel suları evleri, tarım arazilerini ve altyapıyı tahrip ederek büyük hasara yol açtı. Bu felakette 15 ve 45 yaşlarında 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Yaralıların 5'inin durumunun ağır olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yerleşim yerlerinde küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Arama kurtarma ekipleri, kayıp 2 kişiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mazenderan Kızılay Başkanı Gulamali Fehari, yaptığı açıklamada, selden etkilenen bölgeye acil yardım gönderildiğini ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN