İstanbul hazır olun, yeni metro bitiyor! Sultanbeyli'ye kadar gidecek, çileyi bitirecek: İmamoğlu duyurdu

İstanbul hazır olun, yeni metro bitiyor! Sultanbeyli'ye kadar gidecek, çileyi bitirecek: İmamoğlu duyurdu

İstanbul’un en büyük sorunu olan trafik çilesine dur diyecek çalışmada sona geliniyor. İkinci etap çalışmaları hız kesmeden devam eden yeni metro hattı Sultanbeyli’ye kadar gidecek, çileyi bitirecek. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

16 milyon İstanbullunun rahatı için çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük sorunlarından olan ulaşım çilesi için kolları sıvadı. Trafik sorununu çözmek ve kent içinde rahat ulaşımı sağlamak için metro çalışmalarına hız veren İBB, uzun zamandır beklenen Çekmeköy-Sultanbeyli-Sancaktepe metro hattında neredeyse sona yaklaştı.

YERİN ALTI DEMİR AĞLARLA ÖRÜLMEYE DEVAM EDİLİYOR

Ana hat tünelleri tamamlanan ve tünele getirilen raylar şimdi montajı bekliyor. İstanbul’da trafik çilesini büyük oranda rahatlatacak Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının ikinci etap çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

ÇALIŞMALAR YÜZDE 76 SEVİYESİNE ULAŞTI

Çalışmalara aralıksız devam eden İBB ekipleri yeni metro hattını vatandaşın kullanımına açmak için sabırsızlanıyor. Çalışmalarda gelinen son noktayla ilgili bilgi veren İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı İnşaat Kontrol Şefi Erkan Turan şunları söyledi:

“İstasyon bazında %70 seviyesindeyiz, ana hat tünellerimizin tamamını bitirdik. Ana hat tünellerindeki hat boyu imalatlarımız da %57 seviyesindedir. Toplam olarak ikinci etapta, %76 seviyesindeyiz.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattımız 10,9 kilometre. İkinci etabımız 4,4 kilometre. 4 istasyonumuz kaldı. Şuanda Sancaktepe Şehir Hastanesi Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli İstasyonlarımızda çalışmalar devam ediyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN