Piyasada rekor düşüşe hazır olun! Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı

Piyasada rekor düşüşe hazır olun! Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı

Birikimlerini artırmak amacıyla çeşitli yatırım araçlarına yönelen vatandaşlar; dolar, altın, kripto para ve borsaya yatırım yapıyor. Ekonomist Tuna Kaya, yatırım konusunda önemli bir düşüşü gündeme taşıdı. İşte detaylar...

Merkez Bankası, faiz politikasında tarihi bir artışa imza atmıştı. Faiz oranları yüzde 50 seviyesine kadar çıktı. Fakat bu yükselişin ardından dolar tarafında bir durgunluk yaşanıyor. Dolar, 32,2 TL ile 32,6 TL bandı arasında dalgalanarak yatırımcılarına son üç aylık dönemde beklenen kazancı sağlayamadı.

Mevduat faizi ve borsadaki son düşüşlerin ardından Bitcoin'de yaşanan sert satışlar dikkat çekiyor. Piyasada yaşanan dalgalanmalar nedeniyle birçok yatırımcı endişeli. Bu endişenin ana nedeni olarak, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak enflasyon oranı gösteriliyor.

"BÜYÜK DÜŞÜŞLERE HAZIR OLUN"

Yeniçağ'da yer alan habere göre, ekonomist Tuna Kaya, FED'in yaklaşan enflasyon verilerine işaret ederek bir senaryo açıkladı.

Tuna Kaya, FED tarafından açıklanan enflasyon verilerini dikkatli şekilde takip edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"ABD'de aylık enflasyon rakamlarına odaklanmalıyız. Beklenti yüzde 0,1 seviyesinde olsa da enflasyonun yüzde 0,4 seviyesi ve üzerinde gelmesi durumunda yıllık enflasyon üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir.

Bu durumda piyasalarda büyük düşüşler görebiliriz. Ancak piyasa beklentisi doğrultusunda gerçekleşirse olumlu bir tablo çizebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN