Sıcaklık arttı fiyat düştü! Üretici başından ayrılmıyor: Tarlada kilosu 6 liradan satılıyor

Sıcaklık arttı fiyat düştü! Üretici başından ayrılmıyor: Tarlada kilosu 6 liradan satılıyor

Sıcaklıkların dayanılmaz şekilde arttığı Adana’da hasat başladı. Yükselen sıcaklıklardan olumsuz etkilenen karpuzun fiyatı ise tarlada 6 liraya kadar düştü…

Adana’da karpuz hasadı başlarken ürünlerini kurtarmak isteyen üreticiler de sıcaklıkların ürünlerine zarar vermemesi için yoğun bir mesai harcıyor.

Bu sene 2300 dönüme karpuz ektiklerini söyleyen üretici Melih Torun, iklim koşullarından dolayı ürünlerin beklenmedik bir şekilde olumsuz etkilendiğini aktardı. Torun, mevsim normallerinin dışında ilerleyen aşırı sıcaklar ile ani soğukların bitkiler üzerinde ciddi hasara yol açtığını ifade etti.

Sıcaklardan dolayı ürünlerde deformasyon görüldüğünü söyleyen Torun, “Ürünlerin üstünde yanıklar oluşuyor, çatlamalar meydana geliyor. Görsel olarak pazarda satıldığında bu karpuzlar tercih edilmiyor. Lekeler zamanla artıyor ve bozulmalar meydana geliyor” dedi.

adanada-karpuz-hasadi-1.jpg

FİYATLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Tarlalarda yaşanan kayıpların üreticiyi endişelendirdiğini söyleyen Torun, “Normalde hasat zamanı geldiğinde karpuz hasat edilmesi gerekirken, topyekûn hasada girildiği için fiyatlar düştü. Adana'da fiyatlar 10 liradan başladı ve hızlıca düştü. Şu an tarlada fiyat 6 lira civarında. Sıcaklar devam eder ve ürünlerde kayıplar oluşursa fiyatlar daha da düşebilir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN