Fransa'da camiye ırkçı yazı yazan kişinin cezası belli oldu

Fransa'da camiye ırkçı yazı yazan kişinin cezası belli oldu

Fransa'nın Beauvais kentinde bir caminin ve dükkanın duvarlarına ırkçı ifadeler yazan kişi, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Beauvais Cumhuriyet Savcısı Frederic Trinh, şahsın camiye gelmesinin yasaklandığını ve piskolojik tedavi görmesinin zorunlu kılındığını aktardı.

Fransa'nın Oise vilayetine bağlı Beauvais kentinde Beauvais'teki Hamza Camisi'nin dış cephesine ve bir dükkanın duvarına ırkçı ifadeler yazan kişinin davasında kararını açıkladı.

France 3 Hauts-de-France'in haberine göre, mahkeme, bu kişiyi 6 ayı ertelenmiş olmak üzere 12 ay hapis cezasına mahkum etti.

Beauvais Cumhuriyet Savcısı Frederic Trinh, failin camiye girmesinin yasaklandığını ve psikolojik tedavi görmesinin zorunlu kılındığını bildirdi. Ayrıca failin silah bulundurması da yasaklandı.

Hamza Camisi'nin duvarına 24 Aralık 2023'te kırmızı renkte "maymun" ifadesi yazılmıştı.

Beauvais Belediye Başkanı Franck Pia, bu eylemin Fransa'nın değerlerine aykırı olduğunu belirterek, kentte yaşayan Müslüman toplumuna desteğini dile getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN