Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Bir çocuk daha 'açlıktan' öldü

Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Bir çocuk daha 'açlıktan' öldü

Gazze’deki insani kriz giderek derinleşiyor. İsrail’in saldırıları ve yardım kısıtlamaları nedeniyle binlerce çocuk açlıkla boğuşurken, küçük yaşta bir kız çocuğu daha hayatını kaybetti. Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 37'ye ulaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve yardım kısıtlamaları nedeniyle bölgedeki insani kriz derinleşiyor. Son olarak küçük yaşta bir kız çocuğu olan Yakin el-Estal, yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti. Uluslararası toplumun çağrılara rağmen harekete geçmemesi, her geçen gün daha fazla çocuğun hayatını tehdit ediyor.

GAZZE’DE AÇLIKTAN ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYISI ARTIYOR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, küçük kızın ölümü, Gazze’de yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 37’ye çıkardı.

Birçok yerel aktivist de "Çocuk Estal, hastanedeyken birilerinin hayatını kurtarması için harekete geçmesini beklerken son nefeslerini verdi." notuyla sosyal medya hesabından çocuğun görüntülerini paylaştı.

İSRAİL SALDIRILARINDA 41 BİN FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını ihlal eden kısıtlamaları ve saldırıları sonucu Gazze'nin özellikle kuzey bölgelerindeki Filistinliler, ciddi gıda, su ve ilaç kıtlığı yaşıyor.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

Medya ofisinden 17 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada da İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardım ve gıda konusunu Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı derinleştirdiği ve insani durumu kasten ağırlaştırdığı ifade edilmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 40 bin 939 Filistinli öldü, 94 bin 616 kişi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN