Çinli uzay devinden şaşırtan hamle: İlk uzay turizm biletleri satıldı

Çinli uzay devinden şaşırtan hamle: İlk uzay turizm biletleri satıldı

Çin'in uzay ve havacılık şirketi Deep Blue Aerospace, 2027 yılında gerçekleştireceği yörünge altı uzay seferi için bilet satışına başladı. Şirketin satışa çıkardığı ilk biletler, kısa sürede alıcı buldu. İşte detaylar...

Çin'de uzay turizmine adım atan ilk şirket olan Deep Blue Aerospace, yörünge altı uzay yolculukları için bilet satışlarına başladı. Ülkede büyük ilgi gören bu girişim, uzay seyahati hayali kuranlara kapı aralıyor. Merkezi Çin’in Ciangsu eyaletinde bulunan şirket, 2027 yılında düzenlenecek sefer için biletlerin tanesini 1,5 milyon yuandan (yaklaşık 210 bin dolar) satışa sundu. Dün akşam itibarıyla e-ticaret platformu Taobao üzerinden satışa çıkarılan iki bilet anında satıldı.

UZAY YOLCULUĞU 12 DAKİKA SÜRECEK, AĞIRLIKSIZLIK HİSSİ DENEYİMLENECEK

Deep Blue Aerospace’in düzenleyeceği bu yörünge altı seferde, yolcular yaklaşık 12 dakika sürecek bir uzay yolculuğu yapacak. Bu sürenin en az 5 dakikasında atmosfer dışına çıkacak olan yolcular, dış uzayın etkisiyle ağırlıksızlık hissini deneyimleyebilecek. Şirket, böylelikle uzay turizmine yeni bir soluk getirirken, yolculara unutulmaz bir seyahat vadetmeyi amaçlıyor.

UZAY YOLCULUĞU ROKETLE GERÇEKLEŞECEK

Diğer uzay turizmi şirketlerinden farklı olarak özel bir uzay aracı yerine roket kullanan Deep Blue Aerospace, bu yolculukta yeniden kullanılabilir roket teknolojisinden yararlanacak. Bu özellik, gelecekteki uzay yolculuklarının maliyetlerini düşürme potansiyeli taşırken, şirketin önümüzdeki iki yıl boyunca çok sayıda insansız test uçuşu gerçekleştireceği belirtildi. Testler sonucunda güvenlik önlemlerini artırmayı hedefleyen Deep Blue Aerospace, 2027 yılına kadar tüm hazırlıklarını tamamlamayı planlıyor.

YENİ BİLET SATIŞLARI GELECEK AY BAŞLAYACAK

Deep Blue Aerospace, önümüzdeki ay itibarıyla sefer için daha fazla bilet satışa sunacak. Uzay turizmi hayali kuranlar için önemli bir fırsat olan bu sefer, Çin'de bu alanda gerçekleştirilen ilk ticari girişim olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN