O ilimize gidenler dönmek istemiyor! Yaz-kış ziyaret ediliyor: 2 milyon turist orayı görmek için akın ediyor

O ilimize gidenler dönmek istemiyor! Yaz-kış ziyaret ediliyor: 2 milyon turist orayı görmek için akın ediyor

O ilimize gidenler geri dönmek istemiyor! Manzarasıyla, doğasıyla yaz-kış turistleri kendine çekiyor! 2 milyon turist orayı görmek için akın ediyor...

Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu, bu yılın ilk 9 ayında yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Abant, Yedigöller ve Gölcük gibi tabiat harikalarını barındıran şehir, ormanlık alanları ve benzersiz doğasıyla doğa severlerin favori rotaları arasında yer alıyor. Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Bolu, "orman denizi" olarak bilinen Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü ve Gölcük Tabiat Parkı ile her mevsim ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.

Ocak-eylül döneminde, Abant ve Yedigöller milli parkları başta olmak üzere Gölcük, Karagöl, Göksu, Sülüklü Göl ve Sünnet Gölü gibi tabiat parkları 1 milyon 739 bin 979 ziyaretçiyi ağırladı.

TURİZM HEDEFİ BÜYÜYOR

Bolu ziyaretçi sayısında çıtayı yükseltti

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, kentin Ankara ve İstanbul gibi iki büyük şehrin arasında yer almasının Bolu’ya önemli bir doğa turizmi avantajı sunduğunu belirtti. Gürsoy, "Yılda yaklaşık 2 milyon ziyaretçi ağırlıyoruz. 1 milyon da ortalama geceleme süremiz var. Yeterli mi? Tabii ki bu potansiyele göre yeterli değil. Bu sayının daha da artması ve Bolu'nun turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Bolu’da toplam 10 bin 26 yatak kapasitesine sahip 157 turizm tesisi bulunduğunu ve bu sayının yeni yatırımlarla artacağını ifade eden Gürsoy, özellikle Abant Gölü bölgesinin en yoğun ziyaretçi alan alan olduğunu söyledi. Kış ve doğa turizmi odaklı tatilcilerin ilgi gösterdiği Bolu, dökülen yaprakların oluşturduğu sonbahar manzaralarıyla fotoğraf severleri de kendine çekiyor. Gürsoy, sonbaharın bu güzellikleri görmek için en ideal dönem olduğunu vurguladı.

2025 TURİZM HEDEFLERİ

Bu yılın ilk 9 ayında 1 milyon 739 bin 979 ziyaretçiye ulaşan Bolu’da, hedef 2 milyon turisti aşmak. 2025 yılı için ise 2,5 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon konaklama ile yeni bir rekor amaçlanıyor. Bolu’da ortalama geceleme süresinin 1,7 gece olduğunu belirten Gürsoy, sahil bölgelerinin yüksek geceleme oranlarını geçebilmek adına yeni projeler geliştirdiklerini ifade etti. Gürsoy, bu oranı 2’ye çıkarmayı hedeflediklerini ve yurt içi ile yurt dışından turizm temsilcilerini B2B görüşmelerle Bolu’ya çekmek istediklerini açıkladı.

GASTRONOMİ VE OLTA BALIKÇILIĞI GELİŞİYOR

Gürsoy, Bolu’nun turizm potansiyelini daha da artırmak adına her türden turizmi desteklemeyi hedeflediklerini, gastronomi turizmine odaklanarak bölgeyi lezzet tutkunları için cazip hale getireceklerini belirtti. Ayrıca, olta balıkçılığı turizminin de güçlendirilmesinin planlandığını ekledi. Gürsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile iş birliği yaparak, yurt dışından daha fazla ziyaretçi çekmek amacıyla gazetecileri ve sosyal medya fenomenlerini ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Gürsoy, "2025 Bolu’nun yılı olacak" diyerek kentin turizmde daha da yükseleceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN