İnsani kriz derinleşiyor: Sudan'da 3.7 milyon çocuk açlık tehlikesi altında

İnsani kriz derinleşiyor: Sudan'da 3.7 milyon çocuk açlık tehlikesi altında

Sudan'da yaşanan iç savaşın yarattığı insani kriz giderek derinleşiyor. Birleşmiş Milletler'in açıklamasına göre, ülkedeki 5 yaş altındaki yaklaşık 3.7 milyon çocuk, akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya. Birleşmiş Milletler, Sudan'daki insani krizi hafifletmek için acil yardım çağrısında bulundu.

Sudan'da yaşanan iç savaşın yarattığı insani kriz giderek derinleşiyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) ortak açıklamasına göre, ülkedeki 5 yaş altındaki yaklaşık 3.7 milyon çocuk, akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya.

Sudan'daki iç savaştan etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası müdahalenin yoğunlaştırılması çağrısı yapılan açıklamada, ülkede temiz su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere erişimin son derece sınırlı hale geldiği ve hayati altyapının çöktüğü belirtildi.

Açıklamada, bu yıl 5 yaş altındaki yaklaşık 3,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğu ve acil olarak hayat kurtarıcı tedaviye ihtiyaçları olduğu kaydedilerek, "Bu çocuklar zaten açlık nedeniyle savunmasız durumda ve eğer onlara kısa sürede ulaşılmazsa önlenebilir hastalıklardan ölme riskleri sağlıklı akranlarına göre 11 kat daha yüksek olacak" denildi.

Çatışmalar nedeniyle ülke içinde ve dışında yerinden edilmiş insanların sayısının 11 milyondan fazla olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Birleşmiş Milletler'in en savunmasız gruplara hayat kurtaran malzeme ve koruma sağlaması konusunda kısıtlamaların olduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN