İsrail, İran'a hava saldırısı öncesi uyarı gönderdi

İsrail, İran'a hava saldırısı öncesi uyarı gönderdi

ABD merkezli Axios sitesine göre, İsrail İran'a yönelik hava saldırısından önce mesaj göndererek karşılık vermemesi konusunda uyarıda bulundu. İsrail, saldırıların amacının tansiyonu yükseltmek yerine, misillemeleri sınırlandırarak daha geniş çaplı bir savaşı engellemek olduğunu iletti.

İsrail'in Cumartesi sabahı gerçekleştirdiği üç dalgalı saldırının ilk dalgası İran'ın hava savunma sistemlerine yönelikti. İkinci ve üçüncü dalgalar ise füze ve İHA üsleri ile silah üretim noktalarına odaklandı. İsrail, bu saldırının İran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına yanıt niteliğinde olduğunu belirtti.

İRAN’IN VE ABD’NİN TEPKİLERİ

İran, saldırının etkilerini sınırlı tutmayı başardığını açıklarken, İsrail karşılık verilmesi durumunda daha ağır saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu. ABD'li bir yetkili, İsrail'in bu operasyonuna katılmadıklarını ancak İran’ın karşılık vermesi durumunda İsrail’i savunmaya hazır olduklarını belirtti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Kasper Veldkamp'ın da bu süreçte İran’a mesaj iletilmesinde aracı olduğu bildirildi. Veldkamp, saldırı öncesinde sosyal medya üzerinden tarafları itidale çağırmıştı. ABD, İran'ın sınırlı bir yanıt vermesini beklerken, daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemek için diplomatik girişimlerin hızlandırılacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN