İran basını ’20 noktanın hedef alındığı gerçek dışı’ diyor: İsrail zayıf saldırısını abartmaya çalışıyor

İran basını ’20 noktanın hedef alındığı gerçek dışı’ diyor: İsrail zayıf saldırısını abartmaya çalışıyor

İsrail ordusu, İran’ın 1 Ekim’de gerçekleştirdiği hava saldırılarına misilleme olarak sabaha karşı İran askeri üslerini hedef aldı. İsrail “acil tehditleri bertaraf ettik.” sözleriyle saldırıyı tamamladığını duyururken İran kaynakları, “İsrail zayıf saldırısını abartmaya çalışıyor.” açıklamasını yaptı.

İsrail güçleri, yaklaşık 1 aydır gündemde olan İran’a yönelik intikam saldırısını “Tövbe Günleri” operasyonuyla gece saatlerinde gerçekleştirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

NÜKLEER TESİSLER HEDEF ALINMADI

İran Hava Savunması da İsrail’in Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki bazı askeri bölgelere saldırdığını doğruladı. Yapılan açıklamada, “Saldırgan eylemlerin başarıyla önlendiği ve bazı yerlerde sınırlı hasar meydana geldiği” bilgilerine yer verildi.

Saldırılarda nükleer tesislerin hedef alınmaması dikkat çekti. İsrail aşırı sağa yakın medya organı Hayom’da yer alan habere göre İsrailli bir kaynak, petrol ve nükleer tesislerin hedef alınmadığını, “Geçmişte bizi tehdit eden ya da gelecekte tehdit edebilecek varlıkları vuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

The Jerusalem Post’un aktardığına göre, İsrailli bir yetkili, İran’a yönelik saldırılarda kayıpların az olacak bir şekilde planlanarak düzenlendiğini ifade etti.

’20 NOKTA HEDEF ALINMADI’

Öte yandan İran yayın kuruluşu Tasnim Haber Ajansı’nın bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusunun ülkede 20 noktayı hedef aldığı iddiası gerçek dışı. Kaynak, İsrail saldırılarının ülke sınırları dışından gerçekleştiğini ve sınırlı hasara yol açtığını belirtti. Ayrıca başkent Tahran'da hiçbir Devrim Muhafızları Askeri Merkezi’nin hedef alınmadığının altı çizildi.

Saldırıda 100 İsrail askeri uçağının kullanıldığının da ‘tamamen yalan’ olduğu ve İsrail’in zayıf saldırısını büyük göstermeye çabaladığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN