Mahfi Eğilmez: Asgari ücreti artırmamak insanlığa aykırı

Mahfi Eğilmez: Asgari ücreti artırmamak insanlığa aykırı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, ücretlerin düşük tutularak enflasyonun düşürülmesi politikalarına sert eleştirilerde bulundu. Özellikle Dünya Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'ye yönelik asgari ücrete zam yapılmaması tavsiyesine karşı çıkarak, "Ücretleri arttırmamak insanlığa aykırı" dedi.

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Türkiye’ye yönelik asgari ücrete yüzde 25 zam önerisini eleştirdi. Eğilmez, yaptığı açıklamalarda, IMF’nin bu önerisinin insanlığa aykırı olduğunu belirtti.

IMF Türkiye Şefi James Walsh geçen hafta yayımladığı bir raporda, Türkiye’ye "Yüksek asgari ücret zammından kaçının" açıklaması yapmıştı.

Eğilmez, şunları söyledi:

"Asgari ücret ve ücret. Asgari ücret arttırdığın zaman öbür ücretler de ister istemez artıyor. Aksi takdirde herkes asgari ücrete gelmiş gibi oluyor. Ücretlere genel olarak bakmak lazım. Burada iki görüş var birincisi ücret artışları enflasyona neden olur, ikincisi neden olmaz. Niye neden olmaz diyorlar. Onu biraz incelediğimiz zaman şöyle bir şey var.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN