Biden'ın pozitif testiyle kendini yeniden hatırlatan Kovid-19 ABD'yi sarstı: 26 eyalette yaz dalgası alarmı

Biden'ın pozitif testiyle kendini yeniden hatırlatan Kovid-19 ABD'yi sarstı: 26 eyalette yaz dalgası alarmı

ABD'nin 26 eyaletinde Kovid-19'un yaz dalgası etkili olurken, ABD Başkanı Joe Biden'ın virüse yakalanmasıyla dikkatler yeniden salgın verilerine çekildi.

ABD'nin 26 eyaletinde Kovid-19'un yaz dalgası etkisini gösterirken, salgın "yüksek" veya "çok yüksek" seviyelerde seyrediyor. Başkan Joe Biden'ın virüse yakalandığı haberinin ardından, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), atık sulardan elde edilen verilerle batı, güney ve iç bölgelerdeki vaka artışlarını doğruladı.

Acil servis teşhisleri ve laboratuvar pozitiflik oranları artış gösterse de, kış aylarına kıyasla rakamlar düşük. Kovid-19, ABD'de artık yıllık aşılama kampanyalarıyla kontrol altına alınacak rutin bir solunum virüsü olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Saray, Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve Delaware'deki evinde izole olduğunu açıkladı. Hafif semptomlar gösteren Biden, evden çalışmaya devam ederken, önümüzdeki hafta seçim kampanyasına döneceği belirtildi. Kampanya başkanı Jen O'Malley Dillon, Biden'ın ikinci dönem başkanlık için kararlılıkla mücadele ettiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN