Balıkçılar körfezde görünce şaşkına döndü! Barbie filminden fırlamış gibi

Balıkçılar körfezde görünce şaşkına döndü! Barbie filminden fırlamış gibi

Balık avına çıkan balıkçılar körfezin ortasında gördükleri görüntüyle şaşkına döndü! Barbie filminden fırlamış gibi yunuslar gördüler. Pembe yunuslar kendine hayran bıraktı...

ABD basınının aktardığına göre, Amerikalı balıkçılar tarafından çekilen ve Instagram'da paylaşılan pembe yunusun videosu, büyük ilgi uyandırdı. 18 Haziran'da Meksika Körfezi yakınlarında gerçekleşen bu karşılaşma, balıkçıları şaşkınlığa uğrattı. Balıkçılar, bölgede yunus görmeye alışık olmalarına rağmen, pembe renkteki bu nadir yunus türüyle karşılaşmanın kendilerini şaşırttığını belirtti.

Resim

PEMBE NEHİR YUNUSU NEDİR?

Pembe yunuslar, bilimsel adıyla Amazon nehir yunusu (Inia geoffrensis), Güney Amerika'nın Amazon ve Orinoco Nehri sistemlerinde yaşayan tatlı su nehir yunuslarıdır. Nehir yunuslarının en büyüğü olan bu tür, genellikle 'pembe nehir yunusu' veya 'Boto' olarak da bilinir. IUCN tarafından verilen diğer adlar arasında Amazon yunusu, Boto Vermelho, Boto Cor-de-Rosa, Bouto, Bufeo, Inia, Pembe tatlısu yunusu, Pembe porpoise ve Tonina yer almaktadır.

Resim

NEDEN PEMBE?

Pembe nehir yunusları, deri altındaki kan damarlarının genişlemesi sonucu pembemsi bir renge sahip olurlar. Bu özellik, onları diğer nehir yunusu türlerinden ayıran belirgin bir özelliktir. Aynı yaşam alanında bulunan ancak gerçek bir nehir yunusu türü olmayan Tucuxi (Sotalia fluviatilis) ile karıştırılmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN