Yunanistan'dan Türkiye ile yakın ilişki mesajı: Gelecek nesillere borcumuzdur

Yunanistan'dan Türkiye ile yakın ilişki mesajı: Gelecek nesillere borcumuzdur

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Türkiye ile ilişkilerde gerilimi azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasiyi teşvik edecek şartları sağlamanın gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye ile diyaloğu gelecek nesillere karşı borç olarak gördüğünü belirtti.Yerapetritis, Atina'da bir yayın kuruluşunun düzenlediği "Jeopolitik Savaş: Sürdürülebilir barış için gereklilikler" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, dış politika üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Atina'da bir yayın kuruluşunun düzenlediği "Jeopolitik Savaş: Sürdürülebilir barış için ön şartlar nelerdir?" başlıklı panelde konuşan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, "Gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur" dedi

Yerapetritis, dünya gündemini meşgul eden bazı sorunların artık bölgesel olmaktan çıkıp sınır ötesi nitelik kazandığını vurgulayarak, bu duruma iklim krizi ve Kovid-19 salgını örnek gösterdi.

GERİLİMLERİN AZALTILMASI VE DİYALOĞUN ÖNEMİ

Yerapetritis, Türkiye ile ilişkilerde gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşulların gelecek nesillere karşı bir borç olduğunu vurguladı. Atina'daki panele katılarak bu konuda değerlendirmelerde bulundu. Diyaloğun önemine vurgu yaparak, her konuda mutabık kalmayacaklarını ancak adım adım ilerleyerek güzel bir pozitif gündem oluşturduklarını belirtti.

DIŞ POLİTİKADAKİ DEĞİŞEN DİNAMİKLER

Yerapetritis, dünya gündemini meşgul eden sorunların artık sınır ötesi nitelik kazandığını ve bu duruma iklim krizi ile Kovid-19 salgınını örnek gösterdi. Bu değişen dinamiklerin ülkelerin dış politikalarını nasıl etkilediğini açıkladı.

KÜRESEL SORUNLAR VE SINIR ÖTESİ ETKİLER

Panelde, Yerapetritis küresel sorunların bölgesel boyuttan çıkarak sınır ötesi etkilere sahip olduğunu vurguladı. Özellikle iklim krizi ve pandemi gibi konuların küresel işbirliği gerektirdiğini ifade etti.

TÜRKİYE İLE DİYALOĞUN VATANSEVER HİZMET OLARAK ANLAMI

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye ile olan diyaloğun vatansever bir hizmet olduğunu belirterek, gerilimleri azaltacak ve demokrasiyi teşvik edecek şartların oluşturulmasının önemini vurguladı.

POZİTİF GÜNDEM OLUŞTURMA ÇABALARI

Yerapetritis, adım adım ilerleyerek güzel bir pozitif gündem oluşturduklarını ve bu çabanın ülkenin dış politikasında vatani bir görev olduğunu dile getirdi. Ayrıca, olası kazaların önlenmesi için önleyici adımların ne kadar kritik olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN