Almanya'da festivale saldırı: Ölü ve yaralılar var

Almanya'da festivale saldırı: Ölü ve yaralılar var

Almanya'nın Solingen şehrinde düzenlenen bir festivalde gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Almanya'nın Solingen şehrinde düzenlenen 650. yıl kutlama festivalinde akşam saatlerinde gerçekleşen bir saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Polis yetkililerine göre, saldırıda kullanılan silahın muhtemelen bir bıçak olduğu belirtiliyor. Olayın ardından polis büyük bir alarma geçti ve hava destekli operasyon başlattı; helikopterler havalandı. Şu an itibarıyla herhangi bir gözaltı yapılmadığı ifade edildi.

Olay yeri, Solingen'in merkezindeki Fronhof adlı pazar yeri; burada canlı müzik için bir sahne kurulu. Güvenlik güçleri, olay yerine silahlarla güvenlik önlemi alarak alanı koruma altına aldı. Şehir genelinde güvenlik şeritleri çekilmiş ve görünüm engelleyici duvarlar yerleştirilmiş durumda.

En az 3 kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Alman Bild gazetesinde saldırganın olay yerinden kaçtığı bilgisi yer aldı.

Şehirde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

SALDIRININ ARKA PLANI İNCELENİYOR

"Solinger Tageblatt" gazetesinin haberine göre, yetkililer Solingen sakinlerinden şehir merkezini boşaltmalarını istedi. Festival geçici olarak sona erdirildi ve şehir merkezinde siren sesleri duyuluyor. Etkinliğin organizatörlerinden Philipp Müller, sahnede yaptığı açıklamada, acil servis ekiplerinin dokuz kişinin hayatını kurtarmak için mücadele ettiğini belirtti. Binlerce ziyaretçi, verilen talimata uyarak alanı sakin bir şekilde terk etti ve panik yapmamaları istendi.

Olayın detayları ve saldırının arka planı hakkında inceleme sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN