Akdeniz'de yine göçmen faciası: Aralarında bebeklerin de olduğu ölü ve kayıplar var

Akdeniz'de yine göçmen faciası: Aralarında bebeklerin de olduğu ölü ve kayıplar var

Tunus açıklarında Jerba Adası yakınlarında mülteci teknesinin batması sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi kayboldu. Aralarında üç bebeğin olduğu belirtildi.

Kuzey Afrika ülkesi Tunus açıklarında mülteci teknesinin batması sonucu aralarında üç bebeğin de olduğu en az 12 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkenin Jerba Adası açıklarında bugün yaşanan olayda 10 kişinin de kayıp olduğu bilgisi verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Tunus Sahil Güvenliği'nden bir yetkili, kalabalık teknede bulunan 29 kişiyi kurtardıklarını bildirdi. Yerel hak örgütü İnsan Hakları Gözlemevi, teknedeki tüm mültecilerine Tunuslu olduğunu, iki de Faslı bulunduğunu belirtti.

Tunus, daha önce Libya'da yaşanana benzer bir şekilde, Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen Tunuslu ve diğer ülke vatandaşı mültecilerin çıkış noktalarından birini oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN