CHP lideri Özel'den, AK Parti ve MHP'ye Sinan Ateş çağrısı: Cumhur İttifakı sürecek diye cinayetin üstünü örtülü bırakmayın

CHP lideri Özel'den, AK Parti ve MHP'ye Sinan Ateş çağrısı: Cumhur İttifakı sürecek diye cinayetin üstünü örtülü bırakmayın

Sinan Ateş suikastı davasının görüldüğü Sincan'da duruşmayı takip eden CHP lidri Özel AK Parti ve MHP'lilere seslensi. 'Mahkeme ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor' diyen Özel “Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan dosyada. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara'da bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok' ifadesini kullandı ve iktidara seslenerek, "Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sinan Ateş davasına ilişkin konuştu. Özel "Sinan Ateş cinayetinin karar günlerinde buradayız. Duruşmayı takip ettik. Ayşe Hanım'ın endişelerinin salona hakim olduğunu görüyoruz. Mahkeme ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. Burada sadece tetikçiler var" dedi. Özel "Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın" çağrısını yaptı.

Özel davayı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana takip etti. Duruşma çıkışı konuşan Özel şu ifadeleri kullandı: “Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan dosyada. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara'da bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok. Nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, salonda kimi nasıl vurduğunu anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar.

'BİR CENAZE VAR VE ORADA DURUYOR'

Buradan bir kez daha Türk milletine sesleniyoruz. Ankara'da cumhuriyetin 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor. Onun defnedilmiş olması kanını yerden kaldırmıyor. Türkiye'nin vicdanı, ahlak, adalet yatıyor orada.

Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye gidince adalet tecilli edecek. Hangisi o ikisi o ikisi!
Ayşe Hanım'ın bir sözü vicdan sahibi herkesin sözüdür. Ayşe Hanım hiç merak etmeyin sizin sayenizde gerçek kötüler bir tarafta olacak iyiler hep birlikte olacak.

'BİR CİNAYETİ ÜSTÜ ÖRTÜLÜ BIRAKMAYIN'

Bundan sonra Türkiye'de iki ittifak var biri kötüler biri de iyilerin ittifakı. Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. İyiliğe sarılın. İyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Türkiye'yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN