Mahkemeden 'Baby Reindeer' kararı: Fiona Harvey haklı bulundu

Mahkemeden 'Baby Reindeer' kararı: Fiona Harvey haklı bulundu

ABD'de mahkeme, Netflix'in en popüler yapımlarından Baby Reindeer dizisinin 'gerçek hikaye' olarak sunulamayacağına hükmetti. Mahkeme, Fiona Harvey’nin açtığı davayı haklı buldu.

Netflix’te 2024’ün en çok izlenenlerinden olan 'Baby Reindeer' dizisi ile ilgili California’da açılan bir davadan karar çıktı. Mahkeme, yapımda 'tacizci' olarak resmedilen Fiona Harvey’nin dizinin 'gerçek hikayeye' dayanmadığı iddiasıyla açtığı davayı haklı buldu.

BBC'nin haberine göre, hakim, dizinin başrol oyuncusu Richard Gadd’in yazdığı senaryonun, Netflix tarafından yayınlanmadan doğrulanması gerektiğine hükmetti. Bu kararla Fiona Harvey’nin Netflix’e karşı karalama davası açması mümkün hale geliyor. Netflix’i itibarını zedelemekle suçlayan İskoç kadın, platformdan 170 milyon dolar tazminat istiyor.

Netflix kararla ilgili açıklamasında Richard Gadd'ın hikayesini anlatma hakkının sonuna kadar arkasında duracağı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN