MEB'den okul temizliği iddialarına yanıt

MEB'den okul temizliği iddialarına yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, velilerin okullardaki temizlik hizmetlerini üstlendiği yönündeki iddialara yanıt verdi. MEB, okullardaki temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre 110 binden 143 bin 355’e çıkarıldığını belirterek, bu iddiaların "siyasi bir şov ve hizmet götüremedikleri topluma karşı bir manipülasyon" olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde sosyal medyada velilerin okullardaki temizlik hizmetlerine dair paylaştığı görüntüler üzerine eleştirilerle karşılaştı. Bakanlık, eleştirilere yanıt vererek, okullarda görevli temizlik personeli sayısının artırıldığını ve mevcut durumun "siyasi bir şov ve topluma karşı bir manipülasyon" olduğunu vurguladı.

MEB tarafından yapılan açıklamada, bakanlığa bağlı 60 bin 487 okulun temizlik hizmetlerinin bakanlık tarafından yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli bulunduğu, bu yıl "İşgücü Uyum Programı" (İUP) çerçevesinde 120 bin yarı zamanlı kontenjanın açıldığı, ancak yeterli başvuru olmadığı için gecikmeler yaşandığı ifade edildi. İUP kapsamında şu anda 63 bin 777 personelin görev yaptığı kaydedildi.

Ayrıca, Bakanlığın girişimleriyle "Toplum Yararına Program" (TYP) kapsamında 30 bin ek kontenjan tahsis edildiği ve bu personelin tam zamanlı olarak göreve başladığı bilgisi verildi. Böylece okullardaki temizlik personeli sayısının toplam 143 bin 355’e çıkarıldığı duyuruldu.

TEMİZLİK KOŞULLARININ İZLENMESİ

Bakanlık, okullardaki temizlik ve hijyen şartlarının yerinde tetkik edilmesi için yaklaşık 8.000 "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi"nin görev yaptığını belirtti. Bu kişilerin, okulların temizlik standartlarını değerlendirdiği vurgulandı.

MEB, sosyal medyada yayılan eleştirilerin bazı belediyeler tarafından algı operasyonu olarak kullanıldığını iddia ederek, "Okullarda temizlik sorunu varmış gibi gösterilerek ihtiyaç olmadığı hâlde temizlik personeli ve malzemesi gönderilmeye çalışılıyor" dedi.

SİYASİ MANİPÜLASYON ELEŞTİRİSİ

Açıklamada, eğitim kurumlarının siyasi malzeme yapılmasının etik olmadığı ve bu durumun, okullardaki öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanları zan altında bıraktığı ifade edildi. MEB, "Eğitim kurumlarımız, siyasi malzeme yapılacak yerler değildir" diyerek bu tür tutumların kamuoyunda samimiyetten uzak bir izlenim yarattığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN