Karamollaoğlu'ndan Elif Çakır'a destek: ‘Gözaltı olayı hukukun ne kadar yozlaştığını gösteriyor’

Karamollaoğlu'ndan Elif Çakır'a destek: ‘Gözaltı olayı hukukun ne kadar yozlaştığını gösteriyor’

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, KARAR gazetesi yazarı Elif Çakır'ın Bursa'da yanlışlıkla gözaltına alınmasına tepki göstererek, kimlik kontrolünün yapılmamasını "endişe verici bir sorumsuzluk" olarak nitelendirdi. Karamollaoğlu, suç dosyaları kabarık çete üyelerinin serbestçe dolaşırken, bir gazetecinin kötü muameleye maruz kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Çakır'a geçmiş olsun dileklerini ileten Karamollaoğlu, yetkililerden makul bir açıklama beklediğini belirtti.

KARAR gazetesi yazarı Elif Çakır, Bursa'da kaldığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. İtirazlarına rağmen gözaltı süreci süren ve ardından serbest bırakılan Çakır’a yönelik bu uygulama, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Yaşanan "yanlışlıkla gözaltı" skandalına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu,Çakır'ın Bursa'da gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Karamollaoğlu, gözaltı sırasında Çakır’ın tüm ısrarlarına rağmen kimlik kontrolünün yapılmamasını "endişe verici bir sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Karamollaoğlu, paylaşımında, suç dosyaları kabarık çete üyelerinin serbestçe dolaşırken, bir gazetecinin bu şekilde kötü muameleye maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

'EN KISA SÜREDE MAKUL VE MANTIKLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUM'

Yaşananların devlet ciddiyeti ve hukukun yozlaşmasını bir kez daha gözler önüne serdiğini vurgulayan Karamollaoğlu, Elif Çakır’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca, olayın sorumlularının bir an önce makul ve mantıklı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti.

Karamollaoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Karar gazetesi yazarı Elif Çakır Hanımefendi'ye Bursa'da yapılan gözaltı devlet ciddiyetinin ve hukukun ne derece yozlaştığını bir kez daha göstermiştir.

Gözaltı işlemi sırasında Elif hanımın bütün ısrarlarına rağmen, ne isminin ne de kimlik numarasının kontrol edilmemesi eğer kasıt değilse, endişe verici bir sorumsuzluk örneğidir.

Onlarca suç dosyasına sahip çete üyelerinin cirit attığı ülkemizde, bir gazetecinin otelden alınarak saatlerce böylesi kötü muameleye maruz bırakılması asla kabul edilemez.

Elif Çakır Hanımefendi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, konunun muhatabı olan yetkililerin en kısa sürede makul ve mantıklı bir açıklama ile kamuoyunu aydınlatmalarını bekliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN