Chadwick Boseman kimdir, kaç yaşında, nereli? Black Panther Chadwick Boseman neden öldü?

Chadwick Boseman kimdir, kaç yaşında, nereli? Black Panther Chadwick Boseman neden öldü?

Marvel'in süper kahraman film serisinde Black Panther'i canlandıran Chadwick Boseman'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. 2018 yılında vizyona giren gişe rekorları kıran filmde Kral T'Challa rolüyle büyük beğeni toplayan Sierra Leone asıllı ABD'li oyuncunun başrol olduğu Black Panther (Kara Panter), 2019 yılında 3 Oscar ödülü kazanmıştı. İşte, 'Black Panther Chadwick Boseman'ın ölüm sebebi'...

'Black Panther Chadwick Boseman kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Chadwick Boseman neden öldü?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Hollywood'un son dönem yükselen yıldız oyuncularındanbiri olan Chadwick Boseman, yaşamını yitirdi. Marvel'in 'Black Panther' filmiyle üne ün katan Sierra Leone kökenli aktörün ölümü hayranlarında şok etkisi yaşatırken, birçok ünlü isim üzüntülerini dile getiren mesajlar paylaştı. İşte, 'Chadwick Boseman hayatı ve filmleri'...

BLACK PANTHER CHADWICK BOSEMAN NEDEN ÖLDÜ?

'Black Panther' (Kara Panter) filminde başrolde oynayan ABD'li oyuncu Chadwick Boseman, kolon kanseri nedeniyle 43 yaşında hayatını kaybetti. Vizyona girdiği 2018 yılında gişe rekorları kıran filmde üstlendiği 'Kral T'Challa' rolüyle hafızalara kazınan Boseman'a, 2016 yılında kanser teşhisi konulduğu ve dört yıldır tedavi gördüğü belirtildi.

Boseman'a ait sosyal medya hesabından ölümüne dair yapılan yazılı açıklamada, "Boseman'ın ölümünü bildiriyor olmaktan büyük acı duymaktayız. Black Panther filmindeki Kral T'Challa'yı canlandırması hayatının onuruydu" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Boseman'ın hayatını kaybetmesine ilişkin ABD basınına açıklamada bulunan yapımcı Nicki Fioravante, Los Angeles'te yaşayan Boseman'ın hastalığının bir süredir dördüncü seviyeye ulaştığını ve son anlarını ailesiyle geçirdiği belirtti.

BLACK PANTHER 3 OSCAR ÖDÜLÜ KAZANMIŞTI

Marvel Sinema Evreni'ne giriş yapan 'Black Panther' filmi, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere Afrika'daki yuvasına dönen Black Panther'in hikayesini beyaz perdeye taşımıştı.

Film 2019'da, 'En İyi Özgün Müzik', 'En İyi Kostüm Tasarımı' ve 'En İyi Yapım Tasarımı' dallarında 3 Oscar almıştı.

BLACK PANTHER CHADWICK BOSEMAN KİMDİR?

29 Kasım 1976 tarihinde Anderson, Güney Carolina, ABD'de dünyaya geldi. Chadwick Boseman Güney Carolina'da, her ikisi de Afrikalı Amerikalı olan Carolyn Leroy Boseman'nın çocuğu olarak doğup büyüdü. Boseman'a göre, yaptırdığı DNA testinde atalarının Sierra Leone'den Krio Nijerya'dan Yoruba ve Sierra Leone'den Limba insanları olduğunu göstermiştir. Annesi bir hemşireydi ve babası bir tekstil fabrikasında çalışarak döşemecilik işini yönetiyordu. Boseman 1995 yılında T. L. Hanna Lisesi'nden mezun oldu. İlk yılında ilk oyunu Crossroads'u yazdı ve bir sınıf arkadaşı vurularak öldürüldükten sonra okulda bu oyununu sahneledi.

Boseman, Washington D.C.'deki Howard Üniversitesi'ne gitti ve 2000 yılında yönetmenlik dalında Güzel Sanatlar Lisansı ile mezun oldu. Öğretmenlerinden biri akıl hocası olan Phylicia Rashad'dı. Boseman ve bazı sınıf arkadaşlarının kabul edildikleri Londra'daki İngiliz Amerikan Drama Akademisi Oxford Yaz Ortası Programına katılabilmeleri için fon toplamaya yardımcı oldu.

Boseman yazmak ve yönetmek istedi ve başlangıçta aktörlerle nasıl ilişki kuracağını öğrenmek için oyunculuk eğitimi almaya başladı. ABD'ye döndükten sonra New York'un Dijital Film Akademisi'nden mezun oldu.

Kariyerinin başlangıcında Brooklyn'de yaşadı. Boseman, New York Harlem'deki Siyah Kültür Araştırma Merkezi'nde bulunan Schomburg Junior Scholars Programında drama eğitmeni olarak çalıştı. 2008 yılında oyunculuk kariyeri için Los Angeles'a taşındı.

Boseman bir Hıristiyan olarak yetiştirildi ve vaftiz edildi. Boseman bir kilise korosu ve gençlik grubunun bir parçasıydı ve eski papazı hala inancını koruduğunu söyledi. Boseman, Marvel Sinematik Evreni'nde karakter olarak kullanılmadan önce Kara Panter olmak için dua ettiğini belirtti.

Boseman bir vejetaryendi. Dört yıl boyunca kalın bağırsak kanseri tedavisi gören Boseman, 28 Ağustos 2020'de hayatını kabetti.

CHADWICK BOSEMAN KAÇ YAŞINDA?

1976 doğumlu olan 'Black Panther', yaşamını yitirdiği 2020 yılı itibariyle 44 yaşındaydı.

CHADWICK BOSEMAN FİLMLERİ

2008 - The Express: The Ernie Davis Story (Floyd Little)
2013 - The Kill Hole (Teğmen Samuel Drake)
2013 - 42 (Jackie Robinson)
2014 - Draft Day (Vontae Mack)
2014 - Get on Up (James Brown)
2016- Gods of Egypt (Thoth)
2016- Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (T'Challa / Kara Panter)
2016 - Message from the King (Jacob King)
2017 - Marshall (Thurgood Marshall)
2018 - Black Panter (T'Challa / Kara Panter)
2018 - Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (T'Challa / Kara Panter)
2019 - Avengers: Endgame (T'Challa / Kara Panter
2019 - 21 Bridges (Andre Davis)
... - Da 5 Bloods (Spike Lee)
... - Ma Rainey's Black Bottom (Levee)

CHADWICK BOSEMAN DİZİLERİ

2003 - Third Watch (David Wafer)
2004 - Law & Order (Foster Keyes)
2006 - CSI: NY (Rondo)
2008 - ER (Derek Taylor)
2008 - Cold Case (Dexter Collins)
2008-2009 - Lincoln Heights (Nathaniel "Nate" Ray)
2009 - Lie to Me (Cabe McNeil)
2010 - Persons Unknown (Çavuş McNair)
2010 - The Glades (Michael Richmond)
2011 - Castle (Chuck Russell)
2011 - Fringe (Mark Little / Cameron James)
2011 - Detroit 1-8-7 (Tommy Westin)
2011 - Justified (Ralph Beeman)
2018 - Saturday Night Live (Kendisi)
2021 - What If...? (T'Challa / Kara Panter)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN