Sadece bir bardak suyla lokum gibi mısırlar! Litrelerce suya gerek yok: Lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz

Sadece bir bardak suyla lokum gibi mısırlar! Litrelerce suya gerek yok: Lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz

Mısır haşlamak için litre litre suya gerek yok! Mısır nasıl haşlanır? Tek bardak yeter! Sadece bir bardak suyla lokum gibi mısırlar! Hem sudan tasarruf edin hem de daha vitaminli mısırlar yiyin! İşte az suyla mısır haşlama yöntemi...

Mısır haşlamak için aslında litrelerce su harcamaya gerek yokmuş. Bu şekilde pamuk gibi oluyor. Tek ihtiyacınız tencere ve bir bardak su.

Mutfağında uzun saatler harcayıp litrelerce su tüketenlerin kurtarıcısı olacak bir yöntemle karşınızdayız. Mısır severler için hem lezzetli hem de su tasarrufu sağlayan bu pişirme yöntemi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. İşte, harcadığınız saatler ve litrelerce sudan tasarruf etmenizi sağlayacak mısır pişirme tarifi:

MISIR NASIL HAŞLANIR?

MALZEMELER:

  • Mısır

  • 1 bardak su

ADIM ADIM MISIR PİŞİRME:

  • Tencereye aldığınız mısırların üzerine 1 bardak su dökün. Bu yöntemle suyun az olması sizi endişelendirmesin, mısırlar buharla pişecek.

  • Tencereyi yüksek ateşte ocağa koyun. Su kaynamaya başladığında, ateşi kısın ve mısırları 15-20 dakika boyunca pişirin.

  • Suyun temas etmediği mısırlardan endişe etmeyin, buhar sayesinde çok güzel pişecekler. Suyun az kullanılması, mısırların lezzetini korumasını ve vitaminlerini kaybetmemesini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN