Pazardaki en ucuz bamyayı alın, bu tarifle milyonluk lezzete dönüşüyor! İşte çıtır çıtır fırında bamya kızartması tarifi

Pazardaki en ucuz bamyayı alın, bu tarifle milyonluk lezzete dönüşüyor! İşte çıtır çıtır fırında bamya kızartması tarifi

Bamyaya burun kıvıran eşiniz ve çocuklarınız mı var Cevabınız evet ise bu tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarif sayesinde eşiniz ve çocuklarınız tabak tabak bamya yiyecek. İşte çıtır çıtır fırında bamya kızartması tarifi

Son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin artmasıyla birlikte, kızartma yöntemleri de değişiyor. Geleneksel olarak yağda kızartılan yiyecekler, daha hafif ve düşük kalorili alternatiflerle yer değiştirmeye başladı. İşte bu değişimin lezzetli bir örneği: Fırında bamya kızartması. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

MALZEMELER

500 gr iri bamya

1/2 çay bardağı zeytinyağı

​​​​​​​3 yemek kaşığı mısır unu

​​​​​​​1 çay kaşığı kırmızı pul biber

​​​​​​​1 çay kaşığı sarımsak tozu

​​​​​​​1/2 çay kaşığı karabiber

​​​​​​​1/2 çay kaşığı kimyon

​​​​​​​1 tatlı kaşığı tuz

hq720.jpg

YAPILIŞI

  • Fırında bamya kızartması yapımı için; yarım kilo iri bamyayı bol su içinde yıkayıp, suyunu iyice süzün. Bamyanın sap kısımları uzun ise bir makas yardımı ile kısaltabilirsiniz.
  • Diğer tarafta orta boy çukur bir kap içine yarım çay bardağı zeytinyağı dökün. Yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kimyon koyun. Ardından kaba 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyin. Baharat ve tuz miktarını damak tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Tüm sos malzemelerini çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız sosun içine bamyaları koyun. Bamyaları sosu ile birlikte güzelce harmanlayın. Ardından sosladığınız bamyaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine üst üste gelmeyecek şekilde yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Fırında mısır unlu bamya kızartması piştikten sonra servis tabağına koyun. Cips tadında bamya kızartmasını yanında yoğurtlu dip sos ile servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN