Kahvaltıda herkes yemek için yarışıyor! Hızlıca hazır oluyor, böreği aratmıyor: İşte börek tadında otlu krep tarifi

Kahvaltıda herkes yemek için yarışıyor! Hızlıca hazır oluyor, böreği aratmıyor: İşte börek tadında otlu krep tarifi

Güne başlarken ya da gün ortasında hafif bir atıştırmalık arayanlar için harika bir alternatif sunuyoruz: Börek tadında otlu krep! Hem besleyici hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle yeşillik sevenlerin favorisi olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu krep tarifiyle, kahvaltılarınızda ve çay saatlerinizde fark yaratacaksınız.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, farklı yorumlarıyla sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Ancak, son zamanlarda popüler hale gelen bir tarif var ki, klasik börek tariflerine modern bir dokunuş katıyor: Börek Tadında Otlu Krep. Bu tarif, hem pratik yapımı hem de hafifliği ile dikkat çekiyor.

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 su bardağı süt

1, 5 su bardağı kadar un

Tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 demet ıspanak ve yeşil soğan yaprakları

maxresdefault-1.jpg

YAPILIŞI

  • Derin bir karıştırma kabında un, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımın içine doğranmış otları ekleyip karıştırın. Bu karışım, kreplerinizin içindeki lezzet dolu sürprizlerin ilk adımı olacak.

  • Teflon bir tavayı hafifçe yağlayarak ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün ve krep şeklinde pişirin. Her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin. Krepleri pişirirken tavayı her seferinde hafifçe yağlamayı unutmayın.

  • İşte börek tadında otlu krepleriniz servise hazır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN