Her zaman tutar! Basit malzemelerle yumuşacık kek tarifi

Her zaman tutar! Basit malzemelerle yumuşacık kek tarifi

Mutfağınızda pratik ve lezzetli bir dokunuş: Kolay kek tarifiyle herkesin favorisi olacak yumuşacık bir kek hazırlayın. Sadece birkaç basit malzeme ve adımla nefis bir kek yapmanın keyfini çıkarın!

MALZEMELER:

• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin (vanilya)
• İsteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı kakao (kakaolu kek yapmak isterseniz)

YAPILIŞI:

1. Fırını Önceden Isıtın: Fırını 180 dereceye (350 Fahrenheit) ısıtın.
2. Yumurta ve Şekeri Çırpın: Derin bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
3. Süt ve Sıvı Yağı Ekleyin: Çırpılmış karışıma sütü ve sıvı yağı ekleyin ve tekrar çırpın.
4. Kuru Malzemeleri Ekleyin: Unu, kabartma tozunu ve vanilini karışıma eleyerek ekleyin. Eğer kakaolu kek yapmak istiyorsanız, bu aşamada kakaoyu da ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
5. Kalıba Dökün: Kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve yüzeyini spatula ile düzeltin.
6. Pişirin: Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan veya bıçak kullanabilirsiniz; kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
7. Soğutun ve Servis Edin: Kekinizi fırından çıkarın ve kalıpta 10-15 dakika soğumasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkararak tamamen soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN