Glutensiz beslenenlerin favorisi! Unsuz patatesli pankek tarifi: Yemeklerin yanında bile yeniliyor

Glutensiz beslenenlerin favorisi! Unsuz patatesli pankek tarifi: Yemeklerin yanında bile yeniliyor

İster sağlık nedenleriyle glutensiz beslenme gereksinimi duyun, ister lezzetli bir alternatif arayışında olun, unsuz patatesli pankek, mutfağınıza yepyeni bir tat katacak. Geleneksel tariflerin ötesine geçen bu pankek, besleyici ve sağlıklı bir kahvaltı seçeneği olarak öne çıkıyor. Yapımı kolay ve doyurucu olan unsuz patatesli pankek, glutensiz beslenenlerin yeni favorisi olmaya aday.

Sağlıklı yaşam trendleri arasında kendine sağlam bir yer bulan glutensiz beslenme, günümüzde birçok kişinin tercihi haline geldi. Özellikle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan bireyler için alternatif tarifler geliştirmek, mutfakta yaratıcılığı da beraberinde getiriyor. İşte bu yaratıcılığın son ürünlerinden biri de unsuz patatesli pankek. Hem pratik hem de oldukça besleyici olan bu tarif, glutensiz diyeti benimsemiş olanlar için vazgeçilmez bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

2 orta boy patates ( bütün haşlanmış ya da buharda pişmiş)

1 yumurta sarısı

1 küçük kapya biber

1-2 dal taze soğan

Bir tutam maydanoz

Tuz, karabiber, zerdeçal, pul biber, sarımsak tozu

İçi için:

Kaşar peyniri

Pişirmek için:

1 kaşık zeytinyağı

patatespankek-min.jpg

YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin.
  • Patateslerin üzerine minik minik doğranmış kapya biberleri, ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu, yumurtayı ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Şekil verdiğiniz patatesleri az yağlanmış yanmaz yapışmaz tavada, kısık ateşte iyice kızarana kadar arkalı önlü pişirin.
  • Pişen pankekleri servis tabağına alıp servis edin.


Afiyet olsun..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN