Trafik polisleri görevlerini o kuruma devrediyor! Karayollarında yeni dönem başlıyor, görünce şaşırmayın

Trafik polisleri görevlerini o kuruma devrediyor! Karayollarında yeni dönem başlıyor, görünce şaşırmayın

Yeni düzenlemeye göre karayollarında trafik denetimini artık polisler yapmayacak. Trafik denetimini polislerin yerine yapacak kurum da belli oldu. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı, trafik denetimlerinde köklü değişikliğe giderek yeni bir yönetmelik hazırladı. Düzenlemeye göre, karayollarındaki trafik denetimlerinin artık polisler yerine jandarma ekipleri tarafından yapılması öngörülüyor.

TRAFİK DENETİMLERİNİ JANDARMA YAPACAK

Tele1'de yer alan habere göre, yapılan değişiklikle polisler karayollarındaki trafik denetimlerinden çekilecek ve jandarma ekipleri bu görevleri ülke genelinde üstlenecek. Daha önce, polis teşkilatının yetki alanı dışında kalan bölgelerde jandarma trafik denetimlerini yürütürken, trafik zabıtalarının yetersiz olduğu yerlerde polisler görev yapıyordu. Yeni düzenleme, jandarmanın görev dağılımını tüm ülke genelinde geçerli hale getirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN