Define için mezarlığı delik deşik ettiler: Ölülere de saygıları yok! Evden çıkanlar şaşkına çevirdi

Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapan 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çıkanlar hayrete düşürdü. İşte detaylar...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Şişli ilçesindeki Feriköy Mahallesi'nde bulunan Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapıldığını tespit etti. İncelemelerde, bir mezarın 6 metre kadar kazıldığı belirlendi, şüphelilerde ise 48 çömlek parçası, 6 pet şişe ve 1 cam kavanoz ele geçirildi.

Şüphelilerin olay yerine 2 ayrı araç ile Küçükçekmece'den 4 kişi geldikleri tespit edildi. V.Ş., N.S., M.A. ve A.A. gözaltına alındı.

bir-yerde-define-oldugu-nasil-anlasilir-mezarlikta-define-olur-mu-mezarlikta-define-isaretleri-nelerdir-1.jpg

DEFİNE İÇİN MEZARLIĞI DELİK DEŞİK ETTİLER

Şüpheli N.S. ve V.Ş.'nin adreslerinde yapılan aramalarda, 48 sayfalık definecilik ve define yerleri ile ilgili doküman, 6 adet kaya kırmada kullanılan 'akfil' adlı patlayıcı madde, 1 adet define aramada kullanılan alan tarama cihazı, 1 adet kroki ve 1 adet havalı tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinde şüphelilerin mezarlığın yanında gömü olduğunu düşündükleri, kazıyı da bu nedenle gerçekleştirdikleri tespit edildi. Kazı sonrası herhangi bir materyal bulamadıkları belirlenen şüpheliler hakkında 'ibadethane ve mezarlıklara zarar verme' suçundan işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

bir-yerde-define-oldugu-nasil-anlasilir-mezarlikta-define-olur-mu-mezarlikta-define-isaretleri-nelerdir-4.jpg

bir-yerde-define-oldugu-nasil-anlasilir-mezarlikta-define-olur-mu-mezarlikta-define-isaretleri-nelerdir-2.jpg

bir-yerde-define-oldugu-nasil-anlasilir-mezarlikta-define-olur-mu-mezarlikta-define-isaretleri-nelerdir-3.jpg

bir-yerde-define-oldugu-nasil-anlasilir-mezarlikta-define-olur-mu-mezarlikta-define-isaretleri-nelerdir-7.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN