Evinizde milföy varsa mutlaka deneyin! 15 dakikada hazır nefis sosisli milföy böreği tarifi

Evinizde milföy varsa mutlaka deneyin! 15 dakikada hazır nefis sosisli milföy böreği tarifi

Evinizde milföy varsa mutlaka bu tarifi deneyin! 15 dakikada hazır nefis sosisli milföy böreği tarifi sizlerle...

Kahvaltı sofralarınıza lezzet ve pratiklik katacak bir tarifle karşınızdayız: Sosisli milföy böreği. Yapımı oldukça basit olan bu börek, kısa sürede herkesin favorisi olacak. Her lokmada lezzeti hissedeceğiniz bu tarif, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket milföy hamuru (5 adet)
  • Kokteyl sosis
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Adım 1: İlk olarak milföy hamurlarınızı oda sıcaklığında çözülmeye bırakın. Çözüldükten sonra her bir milföy hamurunu dikdörtgen şeklinde ortadan ikiye kesin.

Adım 2: Kokteyl sosisleri de ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına bir parça sosis yerleştirin ve hamuru sosisin etrafına rulo şeklinde sarın.

Adım 3: Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin ve sardığınız milföyleri, kat yerleri alta gelecek şekilde dikkatlice yerleştirin.

Adım 4: Milföylerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Daha sonra bir bıçakla üzerlerine hafif kesikler atarak çıtır dokusunu artırın.

Adım 5: Son olarak böreklerin üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN